Četiri Albanca pretukla srpskog dečaka u Suvom Dolu: 'Udarali su me gde su stigli'

Napadači su petnaestogodišnjaku zadali više udaraca u predelu grudnog koša i stomaka, on je pregledan u KBC Kosovska Mitrovica i otpušten na kućno lečenje

Autor: Web UNA Srbija
22.01.2023. 15:21
  • Podeli:

Dečak Lazar Milutinović (15), koga su jutros u etnički mešovitom naselju Suvi Do, pretukla četvorica Albanaca, pušten je na kućno lečenje. On kaže da mu nije jasno zašto je bio napadnut.

"Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumeo, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bežim od njih, ali su me sustigli. Uhvatili su me, onda su me šutirali i udarali gde su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne", ispričao je Lazar za Kosovo onlajn.

Dodao je da mu se ovako nešto prvi put desilo i da nikad do sada nije imao problema sa komšijama Albancima. Lazar kaže da je u strahu zbog napada i da mu nije jasno zbog čega je pretučen, dodajući: "Da li im smeta što sam Srbin ili nešto drugo, stvarno mi nije jasno?"

Lazarov otac Zlatibor je rekao da mu je u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice rečeno da će biti preduzeto sve da napadači budu otkriveni, ali je poručio da u to ne veruje.

Dečak je, posle napada, u pratnji oca došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka.

U bolnici mu je urađena kompletna dijagnostika, nakon čega je otpušten je na kućno lečenje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada je došlo na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije "zbog navodne ugroženosti Albanaca u mešovitim sredinama".

"Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin", navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()