Borba sa vatrenom stihijom ne jenjava: I helikopteri gase požar u Kineskom tržnom centru

Uzrok požara za sada nije poznat

24.01.2024. 09:06
  • Podeli:
požar kineski centar ata (2)-65b0c4da3180c.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu se sve više razbuktava i širi, a kako svedoče očevici sa lica mesta čule su se i eksplozije.

Ogroman broj vatrogasaca, čak njih 62 pokušava da obuzda vatru. Prema najnovijim snimcima sa terena, vatra sada još jače kulja i širi se i na druge objekte, a požar se sada gasi i iz vazduha, odnosno uz pomoć helikoptera.

MUP je dojavu o požaru dobio u 6.57 sati, a borba sa vatrenom stihijom traje i dalje. Prvo je bilo poslato 46 vatrogasaca-spasilaca sa 13 vozila, ali je onda stiglo i pojačanje, te se broj vatrogasaca popeo na 51 sa 15 vozila Sektora za vanredne situacije, a prema najnovijim informacijama, stigla je još jedna grupa vatrogasaca, te vatru sada gase čak 62 pripadnika vatrogasne brigade. 

Uzrok požara za sada nije poznat.

"Nadam se da neće biti ljudskih žrtava, čuju se eksplozije, pokušavamo da nagovorimo ljude da ne ulaze da spasavaju svoju imovinu, situacija je kompleksna", ističe načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

"Mi smo već gasili jednom ovaj tržni centar. Pre dve godine tada smo uspeli da spasimo 260 lokala. Ove godine, jutros u 6.57, smo dobili prijavu o požaru. Za svega nekoliko minuta, tačno za 2-3 minuta su kolege iz stanice Novi Beograd stigle. Međutim, već je požar bio u razvijenoj fazi. Sada se dogodila i eksplozija. Tu ima svega jako je opasno. Trenutno je 62 vatrogasca spasioca, 16 vozila, pripadnika policije. Beogradski vodovod nam je uputio cisterne. Ministarstvo unutrašnjih poslova će sve svoje snage usmeriti za gašenje ovog velikog požara. Ali toliko je puno goriva da je jako teško gasiti. Mi ćemo pokušati da nešto spasimo ovim ljudima ovde, ali situacija je jako teška i kompleksna", ističe Luka Čaušić, načelnik sektora za vanredne situacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()