Brajan Volš izveden pred sudiju, pročitana mu optužnica za ubistvo supruge Ane

Brajan Volš je prethodno optužen za ubistvo supruge

18.01.2023. 15:54
  • Podeli:
vols_tanjug-63bff3bae2512.webp Foto: Greg Derr / The Patriot Ledger via AP / Tanjug

Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge Ane, rođene Beograđanke,  doveden je danas nešto posle 14 sati po našem vremenu u Okružni sud u Kvinsiju gde mu je pročitana optužnica.

Kako je rečeno u izlaganju tužiteljke, optuženi Volš je na internetu 1. januara pretraživao stvari koje upućuju na ubistvo poput "kada leš u raspadanju počlinje da smrdi" i "da li možeš da budeš osuđen za ubistvo ako policija ne nađe telo" te "da li se mogu identifikovati delimični posmrtni ostaci".

Tužiteljka je takođe rekla da je 2. januara uz sredstva za čišćenje kupio i zaštitno odelo i tri tepiha.

U daljnjem izlaganju tužiteljke moglo se čuti da je policija u istrazi otkrila da je 3. januara kupovao kante za smeće te da je na internetu pretraživao kako soda bikarbona može zamaskirati miris tela u raspadanju.

Istražioci su 4. januara otkrili u Volšovom vozilu da su zadnja sedišta oborena te da je stražnji deo obložen najlonom.

Iako policija još nije dala zvaničnu potvrdu, američki mediji spekulišu da je Volš raskomadao telo supruge i spalio ga.

Policija je takođe prilikom pretresa njegove kuće našla u podrumu krvavi nož i tragove krvi.

Volš nakon pročitane optužbe nije iskoristio pravo da se izjasni te je sud ocenio da se izjašnjava da nije kriv.

Jedino što je govorio u sudnici je da je svestan optužbi, a kako prenosi "CNN" njegov govor tela je bio "stoički" tokom čitanja dokaza.

Volšova odbrana nije tražila kauciju.

Podsetimo, Ana Volš, poreklom iz Srbije, nestala je 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington zbog posla, a kako se nije pojavila na poslu, poslodavac je alarmirao policiju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()