Carinici pronašli više od 84.000 evra u pojasu

Od ukupno 94.200 evra putniku je vraćen dozvoljeni iznos, koji je preko granice moguće preneti bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku

07.12.2022. 12:00
  • Podeli:
euro_PIXABAY-1667940089319.webp Foto: Pixabay

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 84.000 evra, koje je jedan putnik sakrio u specijalno napravljeni pojas oko struka, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven juče, kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao BMW strane registarcije, kojim je iz Hrvatske ka našoj zemlji sam putovao 46-godišnji muškarac.

On je prilikom susreta sa carinicima rekao da sa sobom nosi dozvoljeni iznos od 10.000 evra, što je i pokazao.

Međutim, ono što je prećutao otkriveno je tokom pretresa, kada je ispod garderobe, oko struka putnika pronađen platneni pojas napunjen svežnjevima gotovog novca.

Od ukupno 94.200 evra putniku je vraćen dozvoljeni iznos, koji je preko granice moguće preneti bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()