Cigler osuđen na 15 godina zatvora, Čaba Deru potvrđena presuda od 40 godina

Cigle i Der su osuđeni za hladnokrvno ubistvo Nebojše Markovića u januaru 2018. godine

02.12.2022. 15:37
  • Podeli:
alen cigler foto mup rs-1665148749865.webp Foto: MUP RS

Alan Cigler (33), poznatiji u javnosti kao Čovek mačka, osuđen je danas nakon ponovljenog suđenja na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog saučesništva sa već osuđenim Čaba Derom u teškom ubistvu Nebojše Markovića koje se desilo 5. januara 2019. godine na Banovom brdu, u Beogradu.

Ovo je druga prvostepena presuda na koju imaju pravo žalbe i odbrana i tužilaštvo, a prvu prvostepenu presudu po žalbi Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ukinuo je Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi, jer je tom presudom Cigler bio osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje ga tereti tužilaštvo i za koje je sada osuđen.  

Tužilaštvo će najverovatnije da se žali na visinu izrečene presude jer su u završnim rečima tražili kaznu zatvora od 30 do 40 godina te da bude osuđen za krivično delo teško ubistvo na podmukao način u  saizvršilaštvu.

Cigleru je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda, dok je istom odlukom tog suda Čaba Deru potvrđena presuda izrečena u odsustvu kojom je osuđen na 40 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva Markovića na "podmukao način". 

Podsetimo, Čaba Der i Alen Cigler su u Nebojšu Markovića hladnokrvno ispalili nekoliko hitaca dok je vadio iz gepeka dečja kolica. Upucan je greškom jer su ubice planirale ubistvo sasvim drugog čoveka, Aleksandra Šarca, koji je kasnije ranjen u tržnom centru Ušće i od povreda kasnije preminuo.  Šarac je bio Markovićev zet.

Čaba Der, zvani Nasmejani ubica, nakon višemesečnog bekstva je uhapšen u Pragu i izručen Mađarskoj gde je osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva. Cigler je uhapšen nedugo posle ubistva Markovića, a osuđen je jer je vozio Dera do Banovog brda gde je Marković upucan i pomogao mu da zajedno pobegnu sa mesta zločina.

Cigler je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()