Čovek koji je pretio ambasadoru Hilu priznao krivicu i dobio četiri meseca uslovne kazne

Sporazum je presudom potvrdio Viši sud u Beogradu

11.03.2024. 14:08
  • Podeli:
kristofer hil, 31 okt 2023 - foto tanjug vladimir šporčić-6544ffd9f3ae9.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Uglješa I. (43) priznao je da je prošle godine uputio pretnje ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferu Hilu sa svog profila na društvenoj mreži TikTok i dobio uslovnu kaznu zatovra od četiri meseca, rečeno je danas Tanjiugu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako je navedeno, on je sa tim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela Ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom za uslovnu kaznu od četiri meseca zatvora s rokom provere od godinu dana. 

Ugleša I. do sada nije bio osuđivan, a ovaj sporazum je presudom potvrdio Viši sud u Beogradu.

Priznao je da je ugrozio sigurnost ambasadora Hila ozbiljnom pretnjom da će ga napasti, tako što je sa svog profila na društvenoj mreži TikTok postavio komentar sadržine "Zlo, ...., treba ga ubiti!" upućen ambasadoru Hilu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()