'Čuo sam pucnje, legao sam na pod': Saslušani svedoci na suđenju za ubistvo Ranka Eksobara

Svedočili su oštećeni koji su tokom pucnjave bili na pumpi

06.08.2024. 15:14
  • Podeli:
ranko radošević eskobar mup (2)-640dbf2f4e3a1.webp Foto: MUP

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Ranka Radoševića (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta prošle godine. 

Svedočili su oštećeni Milan P. i Uroš V. koji su tokom pucnjave bili na pumpi, dok je treći oštećeni Dražen Damjanović izostao. 

Milan P, koji je tog dana radio sa kolegom Urošem V. na vodovodnoj mreži, ispričao je sedeo u lokalu kada je čuo pucnje ispred kafića, a potom i unutra, kao i da je legao na pod jer je pomislio da je reč o oružanoj pljački.

Tvrdi da nije video ko puca i na koga. 

Oštećeni je naveo i da je Radoševića viđao ranije u tom lokalu na pumpi, ali nije znao ko je on niti ga je tog dana video. 

Njegov kolega Uroš V. je rekao da sa kolegom na pauzama svakodnevno dolazi u taj lokal na pumpi, kao i tog dana kada je krenuo da se pridruži Milanu P, međutim čuo je pucnje u lokalu i sakrio se iza fotelje.

Po završetku pucnjave, kako je objasnio, ustao je i video telo na podu, ali kako je dodao nije znao ko je Radošević pa ga nije ni prepoznao. 

 Upitan da li hoće da se pridruži krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtev, Uroš V. je odgovorio da ne želi. 

Za ubistvo u ovom slučaju optuženi su Stefan Zlatanović iz Lebana i Luka Vučetić iz Kraljeva, dok su kao pomagači optuženi Marko Pjanović i Azra Šabanović iz BiH. 

Na kraju današnjeg suđenja branilac Azre Šabanović je sudu predložio da joj ukine pritvor i ponudio jemstvo od 25.000 evra, ali je sud odbio taj predlog. 

Prvooptuženi Stefan Zlatanović nije izneo odbranu na prethodnom suđenju, pa je danas najavio sudiji da će na narednom ročištu koje je zakazano za 16. septembar to učiniti.

Zlatanović je dodao da neće odgovarati na pitanja advokata, suda i tužilaštva. 

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva.

Vučetić je na prethodnom suđenju priznao da je pucao u Radoševića dok Zlatanović nije želeo tad da iznosi odbranu.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko Pjanović (28) i (22) Azra Šabanović optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo postoji osnovana sumnja da su Stefan Zlatanović i Luka Vučetić 9. marta 2023. godine oko 11:05 časova na podmukao način lišili života Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u R.R. dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Zlatanović i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je Radošević, pao na pod. 

Zlatanović mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke "Golf 4 karavan" koje su potom zapalili u naselju "Petlovo brdo".

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Pjanovića i Šabanović sa umišljajem pomogli Zlatanoviću i Vučetiću u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil "Golf 4 karavan" za potrebe ubistva, a Pjanović i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Pjanović je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil "Fiat tip 500", da bi potom 27. februara prošle godine, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Radoševića radi kupovine njegovog automobila PMV "Golf 8".

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici "Knez Petrol" u Rušnju, gde je osumnjičeni Pjanović došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke "Golf 8" koje je prodavao Radošević.

Devet dana kasnije, 9. marta prošle godine Pjanović je kontaktirao Radoševića, putem aplikacije "Vocap", pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici "Knez Petrol" u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Pjanović nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Zlatanoviću i Vučetiću.

Azra Šabanović je, kako se sumnja, 4. marta prošle godine zajedno sa Markom P. u Kraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo "Golf 4 karavan" i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko Pjanović se dovezao iznajmljenim "Fiat tip 500".

Pomenuti "Golf 4 karavan" su kasnije Stefan Zlatanović i Luka Vučetić koristili za izvršenje krivičnog dela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()