Cveće, plišane mede, suze i tuga: Građani Bora i danas pale sveće za malu Danku

Srbija tuguje od juče, od kad se saznalo za ubistvo dvogodišnje devojčice

05.04.2024. 12:46
  • Podeli:
građani bora pale sveće za danku ilić, danka ilić - 5 april 2024 - foto Tanjug Vladimir Šporičić (2)-660fd25acd8d7.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporičić

Posle saznanja da je dvogodišnja Danka Ilić ubijena, Srbija je ušla u drugi dan tuge i neverice. Dete za kojim je tragano deset dana nije više sa nama, a od kad je javnost juče obaveštena da je Danka ubijena, traje potraga za njenim telom.

Da podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su, posle desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Osumnjičeni za ubistvo su rekli da su telo bacili na divlju deponiju, koju bageri nastavljaju da pretražuju, ali je potraga i proširena jer se sumnja na to da je jedan od osumnjičenih u međuvremenu prebacio telo na drugu lokaciju kako bi zavarao tragove.

Dok potraga traje, građani na razne načine saučestvuju u bolu porodice, između ostalog, žitelji Bora - Dankinog rodnog mesta, još sinoć su izašli na ulice i palili sveće i ostavljali cveće, plišane mede i lutke kod Doma kulture. Ništa se nije promenilo ni danas, a ljudi su u velikom broju izašli u grad kako bi odali počast nesrećnoj devojčici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()