Dečak (4) progutao žir u vrtiću i umro: Vaspitačici iz Vladičinog Hana zakazano suđenje

Mališan preminuo od posledica gušenja

29.03.2024. 14:41
  • Podeli:
dečak, vrtić, dete Pixabay-63ad7fa86399d.webp Foto: Pixabay

Pred Osnovnim sudom u Surdulici za 11. april zakazano je suđenje vaspitačici M. S. iz Vladičinog Hana, koja je bila u smeni u vrtiću kada je četvorogodišnji dečak iz ovog mesta progutao žir, a od posledica gušenja preminuo u toku dana. Ovu informaciju potvrdio je Dragan Nikolić, Osnovni javni tužilac u Vladičinom Hanu.

"Nakon sprovedenog istražnog postupka, podignut je optužni predlog protiv vaspitačice M. S. zbog krivičnog dela napuštanje nemoćnog lica", kaže Nikolić.

Podsetimo, krajem decembra 2022. godine, dečak D. Đ. (4) iz Vladičinog Hana preminuo je u UKC Niš, nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima, progutao žir. Dežurna vaspitačica je suspendovana nakon toga.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo je istragu u vezi smrti dečaka vodilo u pravcu dokazivanja sumnje da je vaspitačica počinila krivično delo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()