Osumnjičeni za masakr u "Ribnikaru" svedočio u postupku protiv roditelja: Suđenje zatvoreno za javnost

Maloletnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i punomoćnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze očekuje se da će odgovarati na pitanja članova porodica ubijeni.

08.10.2024. 12:59
  • Podeli:
kosta kecmanović suđenje-67050fbda9a49.webp Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

U Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, u toku je ispitivanje njihovog sina koji je 3.maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i čuvara te škole. 

Kako Tanjug saznaje maloletnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i punomoćnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze očekuje se da će odgovarati na pitanja članova porodica ubijenih. 

On je jutros doveden iz bolnice u kojoj se nalazi od hapšenja.

Odlučeno je da on svedoči za govornicom u sudnici, a ne iz posebne prostorije. 

Ispred tužilaštva njemu bi pitanja trebalo da postavljaju dva javna tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet. 

U sud je sa slobode došla majka dečaka koja je optužena u ovom slučaju, dok je otac doveden iz pritvora. 

Suđenje je zatvoreno za javnost.

Maloletnik je prvi put danas izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()