Detalji početka glavnog pretresa: Odbrana okrivljenih traži rekonstrukciju Ćuruvijinog ubistva

Slavko Ćuruvija ubijen je 1999. godine

06.03.2023. 18:48
  • Podeli:

Odbrana okrivljenih u predmetu protiv četvorice nekadašnjih radnika Državne bezbednosti, koji su prvostepenom presudom osuđeni na kaznu zatvora od ukupno 100 godina za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" Slavka Ćuruvije 1999. godine, tražila je danas na glavnom pretresu rekonstrukciju događaja na dan njegovog ubistva. 

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović je predložila je veću Apelacionog suda da se na dan i u vreme ubistva Ćuruvije 11. aprila uradi rekonstrukcija događaja sa oštećenom Brankom Prpom koja je tada bila sa ubijenim. 

Prpa je prethodno ponovila da ne prepoznaje Miroslava Kuraka i Ratka Romića kao izvršioce ubistva i dodala da je tada osetila udarac u glavu, pala  i onda je videla bledog muškarca sa crnim očima kako prilazi i puca Ćuruviji u glavu.

Kako je istakla nakon ubistva, počinalac je stajao iznad nje i kako je ona zaključila razmišljao da li će i nju da ubije. 

Detaljan opis ubice je dala u policiji, a u decembru 2000. godine je videla umrlicu u novinama čoveka  koji je ličio na ubicu, ali danas nije htela da ponovi njegovo ime.

Svi okrivljeni su ostali pri svojim ranijim odbranama, dok su odbrana i tužilaštvo predložili su svoje dokaze.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()