Detalji saobraćajnog incidenta u Kragujevcu: Narodni poslanik uputio izvinjenje za prekršaje

MUP je istakao da je poslanik zaustavljen jer se kretao brzinom od 127,7 kilometara na čas na delu puta gde je brzina ograničena na 50

05.10.2024. 11:18
  • Podeli:
srpska policija saobraćajna mup srbije-66d1e70adbdbe.webp Foto: MUP Srbije

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu zaustavili su na državnom putu Topola - Kragujevac  poslanika Narodne skupštine Nenada Milojičića (46), nakon što je upravljajući "BMV" izvršio grube saobraćajne prekršaje, saopštio je MUP.

MUP je istakao da je Milojičić zaustavljen jer se kretao brzinom od 127,7 kilometara na čas na delu puta gde je brzina ograničena na 50 kilometara na čas i uz to je dva puta izvršio preticanje putničkih vozila preko neisprekidane uzdužne linije, a navedeno je i da se poslanik pozvao na svoj poslanički imunitet.

Nakon ove vesti oglasili su se saopštenjem i iz Narodnog pokreta Srbije, čiji je Milojičić član. 

"Povodom pisanja medija i iznošenja informacija na društvenim mrežama da je narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije (NPS) prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja, a kako bismo sprečili širenje netačnih i neproverenih informacija, NPS želi da obavesti javnost da jeste u pitanju naš narodni poslanik Nenad Milojičić. Međutim, Milojičić se nije pozivao na poslanički imunitet, priznao je kršenje propisa, uredno će platiti kaznu za to i snositi odgovornost u skladu sa zakonom zbog prekršaja koji je napravio. NPS se uvek zalagao za odgovornost i da pravila važe podjednako za sve, bez obzira na to da li se neko bavi politikom ili ne, da li je iz redova vlasti ili opozicije", istakli su u saopštenju iz Narodnog pokreta Srbije, 

Takođe, oni su uputili javnosti i izvinjenje zbog ovog incidenta. 

"NPS izražava razumevanje zbog javne kritike i izvinjenje ukoliko je zbog ovoga došlo do uznemirenja javnosti, uz napomenu da bezbednost svih mora biti na prvom mestu. U zemlji u kojoj se svakodnevno gube životi u saobraćaju, Milojičić kao predstavnik građana koji su glasali za njega treba da snosi javnu osudu i ovim putem upućuje veliko izvinjenje javnosti zato što nije poštovao propise i za to će snositi zakonske sankcije", saopštili su iz NPS. 

Uprava saobraćajne policije MUP-a ukazuje da ovakvo grubo kršenje propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja izaziva ozbiljnu zabrinutost, s obzirom na činjenicu da je od početka godine smrtno stradalo 387 osoba, od čega je osmoro dece za samo mesec i po dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da je od početka godine povećan broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima I naglašavamo da će pripadnici saobraćajne policije, kao i do sada dosledno sprovoditi mere prema učesnicima u saobraćaju koji kršenjem propisa direktno ugrožavaju svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()