Detalji stravičnog požara u Kragujevcu: Stradale dve žene, muškarac teško povređen

Muškarca su vatrogasci izveli do ulaza u zgradu gde je bio požar, posle čega ga su ga prihvatili lekari

04.10.2023. 09:02
  • Podeli:
kragujevac požar vatrogasci tanjug NEBOJŠA RAUS-651d0d7c1af8a.webp Foto: Tanjug/NEBOJŠA RAUS

Muškarac je teško povređen, a njegove žena i majka su stradale u požaru koji je večeras buknuo u soliteru u Kragujevcu.

Specijalista urgentne medicine iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac Slobodan Kitanović rekao je da je muškarac koji je povređen u požaru u centru Kragujevca primljen u Urgentni centar i da je dobio odgovarajuću terapiju.

"Muška osoba u svesnom stanju je prevezena do Urgentnog centra. Standardno je procesuiran i dobio je odgovarajuću terapiju od naše ekipe. Ostale pacijente koje smo pregledali, bili su pacijenti sa visokim pritiskom, jer su bili pod stresom", istakao je Kitanović za K1, a prenosi Tanjug.

Kako je naveo, muškarca su vatrogasci izveli do ulaza u zgradu gde je bio požar, posle čega ga su ga prihvatili lekari.

Foto: Tanjug/NEBOJŠA RAUS

"Koliko sam uspeo da vidim, opekotina je bila na vratu. Od dima je bio sav crn i zato smo ga odmah prevezli do bolnice, jer može da dođe do daljih komplikacija. Dobio je kiseonik, davali smo i odgovarajuću terapiju", rekao je Kitanović.

U soliteru u centru Kragujevca sinoć oko 21 sat izbio je požar u kojem su stradale dve ženske osobe. Požar, koji je izbio na 11. spratu zgrade u Lepeničkom bulevaru gasilo je više vatrogasnih vozila, nakon čega je lokalizovan.

Porodica, kako Telegraf nezvanično saznaje u stanu nisu imali struju. Oni su večeras oborili sveću. Veruje se da je tako došlo do požara u kom su dve osobe izgubile život.

Starija žena, koja je sa parom živela u stanu, bila je nepokretna.

Muškarac je pokušao da izađe iz stana, a vatrogasci su ga pronašli ispred ulaza bez svesti.

Jedanaest osoba je sinoć evakuisano iz solitera.

Policija je prijavu o požaru dobila sinoć u 20.45.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()