Drama na Mučnju kraj Ivanjice: Mađarskim planinarima stigla pomoć, poznato stanje povređene žene

Mitrović je dodao da je u pomoć ivanjičkim vatrogascima stigla i ekipa iz vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Čačka

25.09.2024. 17:50
  • Podeli:
spasavanje mađarskih planinara na planini mučanj kraj ivanjice, 25 sept 2024 - foto TANJUG BRANKO LUKIĆ (4)-66f4312664074.webp Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

Troje mađarskih državljana, dva muškarca i jedna žena, koji su u popodnevnim satim, prilikom planinarenja planinom Mučanj kraj Ivanjice zatražili pomoć spasilaca izvučeni su na sigurno. Ženskoj osobi koja se žalila na bol u leđima i nemogućnost pomeranja noge ukazana je i lekarska pomoć.

"Šest vatrogasaca-spasilaca Vatrogasne jedinice Ivanjica i DVD Ivanjica odmah po pozivu iz Mađarske ambasade su reagovali i krenuli ka stazi 'Via ferata' na Mučnju. Na lice mesta stigla je i hitna pomoć koja je povređenoj ženi pružila prvu pomoć na licu mesta, a zatim smo je na smenu preneli nosilima od mesta na kojem se nalazila do puta gde je čekao sanitet”, rekao je za Tanjug Momčilo MItrović, član VDV Ivanjica.

Mitrović je dodao da je u pomoć ivanjičkim vatrogascima stigla i ekipa iz vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Čačka, ali da je akcija bila završena do njihovog dolaska.

Povređena žena je kolima hitne pomoći prevezena u čačansku Opštu bolnicu usled sumnje na povredu kičme.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()