Drama na suđenju Urošu Blažiću: Drug se onesvestio dok je davao iskaz, bivša devojka otkrila jezive detalje

Blažićeva bivša devojka jednom prilikom našla pištolj ispod njegovog jastuka

27.09.2024. 11:25
  • Podeli:
blažić-66f6789371326.webp Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ

U nastavku suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, ispitana je njegova bivša devojka Anastasija Đorđević, koja je navela da je sa Blažiće bila u vezi dva ili tri meseca, kao i da je jednom prilikom kada je spavala kod njega u kući u Šepšinu ispod jastuka u krevetu pronašla pištolj.

Đorđević je dodala da je Blažić rekao da mu pištolj služi za samoodbranu jer živi sam, kao i da je tada pomenuo da je njegov otac lovac i da ima lovačke puške.

Kada je upitana o razlogu raskida, Đorđević je rekla da se optuženi nije slagao sa njenim planovima za budućnost, odnosno nije mu se svidelo što nakon srednje škole želi da ide u vojsku, već je hteo da se ona preseli kod njega i da zasnuju porodicu.

Đorđević je istakla da je Blažić bio agresivan samo poslednje veče kada je shvatio da su raskinuli, i da je tad vikao na nju, hteo da joj otme telefon i isterao je iz vozila preći joj da "bolje da izađe da ne bi bilo nešto gore".

Sledeći svedok Anja Talić koja se inače bila u grupi na društvenoj mreži na kojoj je bio i Blažić, danas je rekla da je ta grupa služila za druženje i da je Blažića videla samo dva puta u životu.

Na pitanje da li se seća šta je Blažić na grupi rekao 3. maja nakon masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar, Talić je rekla da se ne seća, ali je tužilac podsetio da je on napisao "samo neka se roka".

Talić je dodala da je na dan zločina između njih izbila bezazlena svađa.

Naredni svedok Milan Lesić je odgovarajući na pitanja tužilštva i punomoćnika oštećenih rekao da se sa Blažićem družio dve ili tri godine i da je bio kod njega u kući u Šepšinu.

On je naveo i da mu je Blažić rekao da je krenuo u teretanu i da koristi steroide.

Lesić se na kraju svog svedočenja onesvestio za govornicom i stražari su ga podigli i doneli mu vodu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()