Epilog suđenja za masakr kod Mladenovca: Sudija najavila završne reči

Sudija je, prema njegovim rečima, pored suđenja u ponedeljak 28. oktobra, zakazala još dva termina za novembar i najavila da će tad odbrana, tužilaštvo i punomoćnici izneti završne reči.

21.10.2024. 13:42
  • Podeli:
blažić-67163cf534b88.webp Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Viši sudu u Smederevu zakazao je za novembar završne reči u postupku protiv Uroša Blažića optuženog za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje i njegovog oca, rekao je posle suđenja novinarima jedan od punomoćnika oštećenih advokat Nebojša Perović.

Sudija je, prema njegovim rečima, pored suđenja u ponedeljak 28. oktobra, zakazala još dva termina za novembar i najavila da će tad odbrana, tužilaštvo i punomoćnici izneti završne reči.

On se najpre osvrnuo na ponašanje Uroša Blažića, koji je prema tvrdnjama punomoćnika, klimao glavom kada mu se obratio oštećeni kom su dva brata ubijena i rekao da je u sudnici morao to da kaže kako bi ušlo u zapisnik i zabeležilo se ponašanje optuženog.

Punomoćnik je istakao da je Vojska Srbije dostavila odgovor na pitanja o automatskoj puški i kamionima, koji su kako tvrde oštećeni 5. maja, nakon zločina bili u domaćinstvu Blažića i nešto odvezli.

Dopis su punomoćnici dobili na kraju suđenja, te će se naknadno o njemu izjasniti.

Pored Uroša Blažića optužnicom je obuhvaćen i njegov otac Radiša Blažić, koji je optužen za nelegalnu nabavku i držanje velike količine oružja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()