Hapšenje u Svilajncu: Primili mito od 300 evra za promenu prezimena

Trojica uhapšenih primili su mito u februaru ove godine u Opštini Svilajnac

26.08.2024. 16:32
  • Podeli:
hapšenje_kolumbija_anadolija 1-64c529fc276e8.webp Foto: Anadolija

 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su G. R. (54) i A. R. (52) iz Svilajnca, koji su osumnjičeni da su kao zaposleni u opštinskoj upravi u tom gradu tražili mito od B.G. (42) kako bi sproveli upravni postupak i izršili promenu njegovog prezimena.

G.R. i A.R. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili kriično delo primanje mita, a B.G. zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da su, tokom februara, G. R. i A. R., kao zaposleni u opštinskoj upravi u Svilajncu, uz prethodni dogovor i planiranje, od osumnjičenog B. G. zahtevali 300 evra kako bi sproveli upravni postupak i izvršili promenu njegovog prezimena. 

B.G. je, kako se sumnja, novac predao G. R. i A. R, koji su nakon sprovedenog upravnog postupka doneli rešenje o promeni njegovog prezimena.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()