Hronologija tuge u Banjskom polju: Kako su izgledali Dankini poslednji sati sa majkom i bratom?

Ministar Gašić je na konferenciji za medije rekao da su dvojica osumnjičenih odvela policiju na deponiju gde su navodno bacili telo devojčice

04.04.2024. 18:58
  • Podeli:
Danka Ilic MUP-66053a7caae64.webp Foto: MUP

Srbiju je danas potresla tužna vest - posle deset dana potrage saznali smo da je dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta - ubijena.

Sticajem okolnosti, javnost je obavestio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je informaciju dobio u toku zasedanja Vlade Srbije, kojem je i on prisustvovao.

Po završetku sednice Vlade, na konferenciji za medije, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je izneo detalje ovog tragičnog događaja, istakavši da su uhapšena dva lica koja su priznala da su ubila Danku, do detalja opisavši taj zločin.

Zemlja je saznala i čitavu hronologiju događaja, praktično od trenutka kada je majka dovela Danku i njenog brata u Banjsko polje...

Ministar Bratislav Gašić govori o hronologiji zločina, foto: TanjugMarko Đoković

13.10 - Majka I. I. je došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih.

13.22 - Mužu je  poslala fotografije.

Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da devojčice nema. Ona je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, rekao je Gašić.

13.50 - Majka je otprilike u ovo vreme videla beli auto i muško lice pored vozila fijat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri.

Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja.

Automobilom je upravljao D. D, a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace, rekao je Gašić.

13.51 - Majka devojčice je zvala muža, a policija je stigla u 13.59.

13.57 - Vozilo sa osumnjičenima je zaustavio otac devojčice, koji je bio u automobilu i pitao da li su videli devojčicu, a oni su odgvorili negativno.

Osumnjičeni su vozili Starobanjskim putem, a po dolasku na deponuju, jedan osumnjičeni je bacio dete na bedem sa gomilom smeća, dok je drugi pazio da neko ne naiđe.

Posle toga su se vratili u firmu i ostavili tamo vozilo.

18.57 - Aktiviran je sistem "Pronađi me".

Ministar Gašić je na konferenciji za medije rekao da su dvojica osumnjičenih odvela policiju na deponiju, ali da imaju saznanja da se jedan vratio 28. marta i da je prebacio telo devojčice na drugu lokaciju.

Deset dana potrage

Dvogodišnja devojčica je nestala 26. marta, dakle potraga je trajala deset dana. Zbog Danke Ilić prvi put u Srbiji je pokrenut Sistem "Pronađi me".

U potrazi su, pored policije, učestvovale Žandarmerija, helikopterska jedinica, pripadnici Gorske službe spasavanja.

Nada da će devojčica biti pronađena živa pojavila se pre nekoliko dana, kada je jedan srpski državljanin snimio video na stanici u Beču na kojem se moglo videti devojčica koja podseća na nestalu Danku u pratnji dve Rumunke.

Međutim, jutros je bečka policija saopštila da je razjašnjen identitet osoba sa snimaka, koje je u Beču napravio državljanin Srbije, i da je sa njima uspostavljen kontakt.

Pose tog saznanja usledilo je ono najcrnje - objavljeno je da je dvogodišnja Danka Ilić ubijena - dvojica osumnjičenih su priznala zločin, pa je krenula potraga za telom nesrećne devojčice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()