Čiji su potpisi: Ispitivanjem veštaka grafologa nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka

Advokat Dejan Lazarević od januara ponovo brani 11 pripadnika ove grupe

14.02.2024. 15:36
  • Podeli:
Veljko Belivuk Stefan TomasevicATAImages Pixsell.jpg Foto: Stefan Tomašević/ ATA Images/ Pixsell

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem veštaka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sudski veštak grafolog Radoslav Savičević ostao je pri svom nalazi i mišljenju iz veštačenja potpisa optuženih Nemanje Đurića i Miloša Budimira

On je naveo da je za predmet veštačenja imao jedan dokument sa spornim potpisom Đurića i šest dokumenata sa spornim potpisima Budimira i dodao da je radi proverljivosti koristio potpise sa originalnih dokumenata.

Veštak je rekao da je od Đurića uzorkovan potpis, dok je Miloš Budimir to odbio.  

Na pitanje sudije da li bi se nešto promenilo da sada ima njegov potpis, veštak je rekao da ne bi jer je imao više njegovih potpisa iz 2021. godine.

Sledeći mu je pitanja postavljao advokat Dejan Lazarević branilac nekoliko optuženih među kojima je Budimir, koji ga je pitao sa kojim potpisima je uporedio sporan potpis, na šta je veštak odgovorio da mu je sud dostavio punomoćje za advokata koje je Budimir potpisao. 

Veštak je dodao da je sa tog punomoćja ustanovio da je ista osoba to potpisala i potvrdu o oduzetim predmetima, odnosno Budimir.

Ispitivanje veštaka grafologa je odbrana tražila kako bi utvrdila ko je potpisao izveštaje o pretresima objekata optuženih, a na kojima stoji njihov potpis.

Advokat Dejan Lazarević od januara ponovo brani 11 pripadnika ove grupe. 

Lazarević je na početku ovog postupka branio nekoliko pripadnika, sve dok nije uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je pripadnik grupe Darka Šarića

Prethodno su tokom suđenja ispitani svedoci, oštećeni u ovom predmetu, odnosno članovi porodica ubijenih muškaraca, kao i oštećeni I. S. kojeg su, kako je navedeno u optužnici, članovi ove grupe oteli i držali na stadionu FK Partizan gde su ga mučili, zlostavljali i silovali.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()