Kako je aplikacija Skaj služila kriminalcima: Svedok na suđenju Belivuku objasnio detalje

Ilija K. je rekao i da su "Sky" naloge imali Belivuk, Miljković i Lalić, a da je nakon njihovog hapšenja ugasio naloge

24.11.2023. 15:37
  • Podeli:
Veljko Belivuk_Stefan Tomasevic _Pixsell-1663685210415.webp Foto: Stefan Tomašević/Pixsell

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Svedok Ilija K. ispričao je da se ceo život bavio popravkom računara, telefona i generalno tehnikom.

Kako je kazao, bio je zadužen na stadionu FK Partizana da osmisli sve vezano za video igrice "E sport Partizan", a bilo je pet osnivača - Srđan Lalić, Belivuk, Miljković i jedan od braće Budimir.

Ilija K. je ispričao i da je ugrađivao aplikaciju "Sky", kao i da je sarađivao sa Lalićem, koji je inače u ovom postupku okrivljneni-sardnik. Kako je objasnio, Ilija K. je imao i svoje klijente na toj aplikaciji, ali je i za Lalića servisirao "Sky" aplikaciju. 

Pojasnio je da se ta aplikacija ugrađuje u telefone, te da preko aplikacije mogu da se šalju SMS poruke, glasovne poruke i fotografije, a da ne mogu da se šalju video snimci i da se obavljaju pozivi.

Ilija K. je rekao i da su "Sky" naloge imali Belivuk, Miljković i Lalić, a da je nakon njihovog  hapšenja ugasio naloge.

Kada se ugase nalozi, kako je objasnio Ilija K., telefon se vrati na fabrička podešavanja.  Svedok tvrdi da je Belivuk na toj aplikaciji imao nadimak "Soprano", Miljković "Kratos", a Lalić "Beri".

U ponedeljak je postupak razdvojen u odnosu na Slađanu Sekulić i Borisa Karapandžića koji su sprečeni da prisustvuju zbog zdravstvenog stanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()