Kamere zabeležile likvidaciju Vukotića u Istanbulu: Za ubistvo 'škaljarca' plaćeno 1,5 miliona evra

Na njega je pucano iz motocikla dok je bio u automobilu sa suprugom i detetom, a za ubistvo je plaćeno 1,5 miliona evra

23.09.2022. 16:09
  • Podeli:
Jovan Vukotić škaljarci vođa crnogorska mafija foto MUP Srbije.jpg Foto: MUP Srbije

Turski mediji objavili su snimak na kojem se vidi ubistvo vođe škaljarskog kriminalnog klana Jovana Vukotića, pišu podgoričke Vijesti.

Vukotić je ubijen u Istanbulu 8. septembra, podsećaju Vijesti.

Na njega je pucano iz motocikla dok je bio u automobilu sa suprugom i detetom.

Turska policija je pre nekoliko dana uhapsila Radoja Živkovića, koji je osumnjičen za njegovo ubistvo.  Inače, sud u Istanbulu odredio je pritvor za 10 od ukupno 12 uhapšenih osoba. 

Nakon kriminalističke obrade, 12 osumnjičenih je prosleđeno sudu, čijom odlukom je za 10 njih određen pritvor, a preostale dve osobe su puštene na slobodu uz izrečene mere zabrane.

Turski mediji pišu i da je za ubistvo Vukotića plaćeno 1,5 miliona evra.

Za toliki novac, navodno, egzekuciju su izvršili pripadnici dve istanbulske kriminalne organizacije.

"Pojavljuju se detalji o ubistvu vođe klana Jovana Vukotića, koji je izgubio život… Šišli u Istanbulu. Naručilac Vukotićevog ubistva je vođa kavačkog klana Radoje Živković, i i Zdravko Perunović, za koje se vruje da su isplatili izvršiteljima 1,5 miliona evra“, objavili su turski mediji.

Takođe stoji da je kod Vukotića pronađen pasoš izdat na ime Predrag Popović.

Vukotić je ubijen na autoputu u istanbulskom okrugu Sisli.

Napadači su uhapšeni, a istragu o tom slučaju vode pripadnici Odeljenja istanbulske policije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Istražitelji su analizirali 1.700 sati snimaka a nadzornih kamera koje su sakupili na 200 lokacija oko mesta ubistva Vukotića koji je pre tri godine uhapšen u Istanbulu i predat Srbiji, gde je pušten na slobodu nakon čega se s lažnim dokumentima ponovo vratio u Istanbul.

Utvrđeno je da su ubistvo počinili E.E i Y.D., članovi organizovane kriminalne organizacije čiji je vođa Turčin B.B. po Interpolovoj crvenoj poternici uhvaćen u Italiji.

Istražioci su na podu i u gepeku automobila u kojem je Vukotić ubijen pronašli GPS uređaje za praćenje. Utvrđeno je da je Vukotić praćen tokom četiri meseca automobilom iznajmljenim u Izmiru od strane E.E, E.T. i F.Y. članova organizovane kriminalne organizacije čiji vođa B.C. je uhapšen u Crnoj Gori.

Izvori bliski istrazi su kazali da su osumnjičeni i ranije u više navrata bezuspešno pokušali da izvrše oružani napad na Vukotića.

Službenici turske policije, koji su takođe razmenili informacije s nadležnima u Crnoj Gori, saznali su da je od 2014. godine u oružanim napadima ubijeno najmanje 50 osoba iz kriminalnih organizacija škaljarskih i kavačkih klanova, a da je razlog za to sukob oko krijumčarenja drogom.

Utvrdivši sve osumnjičene, njihove adrese i rute bega, istanbulska policija je sprovela istovremne akcije u pet turskih provincija.

U akcijama koje su sprovedene u Istanbulu, Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu slobode je lišeno 12 osumnjičenih koji se terete da su povezani s ubistvom Vukotića.

Prilikom pretresa izvršenih na adresama zaplenjeno je šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih dokumenata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korištena u incidentu.

S druge strane, u pregledima telefona, računara i fleš diskova osumnjičenih pronađena je dokumentacija o načinu na koji je napad izvršen.

Napad je navodno izveden zbog velike količine droge izgubljene u Srbiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()