Ko je Džoni sa Vračara koji je uhapšen danas u Barseloni: Vođa klana sejao smrt po Beogradu

Šurovao sa Zvicerom.

18.10.2024. 15:46
  • Podeli:
nikola vušović džoni sa vračara mup srbija (2)-67126632d3fe8.webp Foto: MUP Srbije

Nikola Džoni Vušović, koji je označen vođom organizovane kriminalne grupe, protiv koje se u Beogradu vodi postupak zbog tri ubistva i tri pokušaja, uhapšen je u Barseloni. Džonija Vušovića tužilaštvo smatra vođom "vračaraca", a ranije je dovođen u vezu sa atentatom na predsednika Haitija, što je njegov advokat demantovao.

Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara ili Ludi Džoni, priveden je u Barseloni, potvrdio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekavši da je priveden u koordinisanoj akciji Upravo kriminalističke policije i španske policije, po srpskoj Interpolovoj poternici.

Protiv Nikole Vušovića i pripadnika kriminalne grupe na čijem je bio čelu, u toku je postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu po optužbama da su ubili Aleksandra Šarca, Dragana Ristića i Aleksandra Halabrina. Po istim optužbama, pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

Pored ovoga, Vušović je optužen da je sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom oformio grupu čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države. I Radoje Zvicer, podsećanja radi, nalazi se u bekstvu.

Konkretno Vušović se optužnicom tereti za šest krivičnih dela teško ubistvo iz člana, od čega tri u podstrekivanju i tri u pokušaju podstrekivanja, dok se njegova desna ruka Urošu Piperskom na teret stavlja šest krivičnih dela teško ubistvo, od čega tri u podstrevanju i tri u pokušaju i podstrekivanju, dva krivična dela pranje novca i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Iako su se ranije u medijima pojavljivali navodi da je Vušović dovođen u vezu i sa atentatom na bivšeg predsednika Haitija Žovenela Moiza, te da je nakon toga volšebno nestao iz pritvora, njegov advokat je to ranije demantovao.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()