Koluviji privremeno oduzeta imovina: Potvrđeno prvostepeno rešenje Višeg suda u slučaju "Jovanjica"

Određeno je i da privremeno oduzimanje imovine traje najduže dok sud ne odluči o trajnom oduzimanju imovine

25.09.2024. 16:51
  • Podeli:
predrag koluvija - Amir Hamzagic ATAImages 28, april, 2022-66f422967b7a3.webp Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu odluku da se Predragu Koluviji, prvooptuženom u slučaju "Jovanjica", privremeno oduzme imovina za koju se sumnja da je proistekla iz krivičnog dela.

Ovaj sud je odbio kao neosnovanu žalbu Koluvijinog branioca i potvrdio prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog suda. 

Od njega su privremeno oduzete katastarske parcele, voćnjaci, pašnjaci u Staroj Pazovi, plastenici, zgrade, hladnjače, kao i stan u Beogradu od 90 kvadrata.

Određeno je i da privremeno oduzimanje imovine traje najduže dok sud ne odluči o trajnom oduzimanju imovine, s tim što sud najmanje jednom godišnje po službenoj dužnosti preispituje odluku o privremenom oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela. 

Oduzetom imovinom upravlja Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.

Koluviji se sudi u dva postupka, poznatijim kao Jovanjica i Jovanjica 2. 

U Jovanjici je optužen za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a u Jovanjici 2 udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i za tri krivična dela falsifikovanje isprave. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()