Krađa bakra po Srbiji: Hapšenja i krivične prijave u Boru i Majdanpeku

Sumnja se da su u oba slučaja pronađeni predmeti ukradeni iz jedne kineske kompanije

21.11.2023. 12:05
  • Podeli:
hapšenje lisice mup srbije (2)-65250267c60a9.webp Foto: MUP Srbije

Pripadnici policije u Boru uhapsili su J. S. (40), G. S. (20), M. S. (19) i F. M. (33), sve iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa. 

Policija je 20. novembra, u večernjim satima, na ulici, u kolicima koja je gurao  J. S. sa kojim je bio G. S. pronašla ukupno 110 kilograma bakarnih predmeta, saopštila je PU Bor.

Iz policije su dodali da su na drugoj lokaciji zatečeni  M. S. i F. M. koji su nosili bakarne predmete ukupne težine 90 kilograma. 

Sumnja se da su pronađeni predmeti ukradeni iz jedne kineske kompanije i oni će biti vraćeni vlasniku. 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će, uz krivične prijavu, biti privedeni tužiocu.

Vozilo puno kablova

Pripadnici policije u Majdanpeku, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvojice muškarca iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krađa.

Policija je u vozilu, kojim je upravljao muškarac star 35 godina, sa kojim se na mestu suvozača nalazio muškarac star 28 godine nalazio na mestu suvozača, pronašla oko 300 kilograma bakarnih kablova, saopštila je PU Bor.

Iz policije dodaju da sumnjaju da su bakarne kablove osumnjičeni ukrali iz jedne kineske kompanije. Pronađeni predmeti vraćeni su vlasniku, saopštili su iz PU Bor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()