Kragujevac sabira štetu nakon nevremena: Više od 200 raketa ispaljeno sa protivgradnih stanica

Jako nevreme praćeno jakim gradom veličine oraha pogodilo je teritoriju opština Aranđelovac i Topola i grada Kragujevca sa prigradskim i seoskim naseljima

14.06.2024. 22:30
  • Podeli:
kragujeva nevreme instagram 192rs-666b27ecba48e.webp Foto: Screenshot Instagram 192rs

Više od 200 raketa ispaljeno je na gradonosne oblake sa protivgradnih stanica na području Kragujevca, gde su obilne padavine i jak grad veličine oraha napravili štetu na seoskom području, javljaju danas lokalni mediji.

Radarski centri Bešnjaja i Bukulja delovali su sa svojih protivgradnih stanica u gradonosne oblake tokom jučerašnjeg popodneva, kada je nevreme zahvatilo i druge delove Srbije.

Sva mehanizacija gradskih javno-komunalnih preduzeća odmah je bila na terenu, a ekipe JKP "Vodovod i kanalizacija" imale su 27 intervencija, jer je zbog velike količine vode koja je pala u jako kratkom periodu došlo do izlivanja kišne kanalizacije u nižim delovima grada, a naročito kod "Rode" i Prve kragujevačke gimnazije.

Problema sa vodosnabdevanjem i snabdevanjem električnom energijom nije bilo.

Uprava za vanredne situacije Kragujevac zajedno sa pripadnicima javno - komunalnih preduzeća zbog ranijih upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda četiri dana bila je u stanju pripravnosti. 

"Jako nevreme praćeno jakim gradom veličine oraha pogodilo je teritoriju opština Aranđelovac i Topola i grada  Kragujevca sa prigradskim i seoskim naseljima", rekao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac, a prenosi Info KG.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()