Krvna osveta zbog Arkana? Evo kako je ubijen Skole Mlađi

Sin žestokog momka upao u sačekušu nedaleko od mesta na kome mu je likvidiran otac

16.10.2024. 10:24
  • Podeli:
srpska policija stop ubistvo mup srbije-66d1e74403bff.webp Foto: MUP Srbije

MUP je sinoć saopštio da su uhapšene ubice Zorana Uskokovića Mlađeg.

Skole Mlađi sin je Zorana Uskokovića Skoleta, koji je ubijen u filmskoj poteri aprila 2000. godine na Vidikovcu i to nedaleko od mesta na kom mu je likvidiran naslednik.

Sin Zoran se bavio kik-boksom i navodno nije imao nikakve veze sa kriminalom, pa je njegova porodica ubeđena da je ubijen iz krvne osvete zbog Arkana, kao i njegov otac.

Ubica je 29. januara 2021. godine, oko 23.30 sati, bio maskiran u starca sa štapom, čekao je gotovo sat vremena. Kad je video žrtvu kako parkira "audi" i kreće ka zgradi, prišao mu je i pucao iz pištolja u čelo i bradu. Dok mu je prilazio kretao se kao starac, jer se oslanjao na štap levom rukom i nosio staromodni tamni kaput i šubaru. Reč je, inače, o atletski građenom muškarcu, koji verovatno ima između 30 i 40 godina.

Kada je ispalio metak u mladića sa manje od metar udaljenosti, iz ruke žrtve uzeo je predmet koji je poneo sa sobom kao trofej. Na snimku sa nadzorne kamere, koji je bio jedini trag policije, ne vidi se šta je u pitanju.

Podsetimo, njegov otac, Zoran Uskoković Skole ubijen je 27. aprila pre 24 godine. Tog 27. aprila 2000. izrešetan je posle filmske pucnjave i jurnjave po Ceraku.

Mnogi su verovali da je Skole bio jedan od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana, 15. januara iste godine, te da je likvidiran iz osvete. U to vreme, pored Uskokovića, stradali su i njemu bliski ljudi: Branislav Lainović Dugi, Zoran Davidović Ćanda, Mirko Tomić Bosanac, Radoslav Trlajić Bata Tralaja...

Skole je znao da mu preti opasnost. Dva dana pre nego što je ubijen, na ulaz u njegovu zgradu postavljen je snažan eksploziv. Jaka detonacija odjeknula je sat posle ponoći i znatno oštetila višespratnicu u Ulici Vinogradski venac u naselju Cerak, gde je živeo sa suprugom i dvoje dece. Od jačine eksplozije popucala su i stakla na okolnim zgradama. Na sreću, niko nije bio povređen.

Prilikom detonacije, porodica Uskoković, koja stanuje na drugom spratu, bila je u stanu. Nisu imali nikakva oštećenja jer je još prilikom useljenja Skole promenio stolariju i ugradio blindirana vrata i prozore. Na samom ulazu u stan bio je postavio i sigurnosnu kameru. U medijima je demantovao svoju vezu sa atentatom na Ražnatovića, unajmio je i telohranitelja, ali nije bio svestan da će mu egzekutori pripremiti čak četiri ekipe, naoružane kalašnjikovima! Sve to mu nije pomoglo.

Tog dana oko 16 časova na Uskokovićev "audi", koji je vozio Petar Jokić, na uglu ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihajla Petrovića, u naselju Cerak vinogradi otvorena je vatra. Skole je bio na suvozačkom mestu, a pozadi njegov telohranitelj Miloš Stevanović, inače pripadnik SUP Beograd, koji je tih dana bio na bolovanju.

Njihovom automobilu, dok je stajao na semaforu iznenada je prišao drugi auto iz kog je sevnulo oružje. Na rafale iz vozila u pokretu, Skole i Stevanović su uzvratili pištoljima. U tom momentu Jokić je u punoj brzini krenuo preko raskrsnice ka naselju Vidikovac.

Usledila je žestoka jurnjava automobilima, kao i razmena vatre. Sve je podsećalo na scene iz akcionih filmova. Bespoštedna trka između Skoleta i njegovih ubica trajala je narednih 15 minuta. Ispaljeno je više od 50 metaka iz "kalašnjikova", vozila su se lomila prigradskim ulicama. Bez obzira na to što je Uskoković bio "na svom terenu i u svom kraju" i ubice su poznavale taj deo grada. Jedna od ekipa egzekutora saterala ga je u ćošak i dočekala u Ulici Sretena Mladenovića Mike. Epilog je bio: dvojica mrtvih i jedan ranjen. Uskokovića su hici pogodili u glavu i vrat, kao i Stevanovića. Jokić je zadobio prostrelnu ranu leve ruke.

Ipak, uspeo je da se izvuče iz auta i nedaleko odatle pozove Hitnu pomoć i policiju. Lekari su uzalud dolazili, za dvojicu njegovih prijatelja nije bilo pomoći. Iako su i Uskoković i ekipa, takođe, pucali, nije utvrđeno da su nekog i pogodili. U opštem metežu, međutim, lakše je ranjeno i nekoliko građana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()