Lalić govorio o krvavim zverstvima Belivukovog klana: Nevolja i Miljković naložili ubistvo Ljepoje

Svedok-okrivljeni je tokom ranijih svedočenja iznosio niz jezivih detalja o delovanju ove kriminalne grupe

20.12.2022. 16:37
  • Podeli:
Tan2022-12-2015292311_1 Suđenje Belivuk Vladimir Sporičić-63a1d5b63719e.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporičić

U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavio je da odgovara na pitanja o zločinima za koje se potvrđenom optužnicom tereti grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

On na svako pitanje mora da odgovori s obzirom na to da je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Sudija je na početku ročišta navela da su u kući strave u Ritopeku obavljena dva uviđaja i da je izveštaj o veštačenju zakonit dokaz, te da se odbija predlog Veljka Belivuka i njegovog advokata da se izuzme iz dokaza.

Ročište je započelo pitanjem ko je doneo odluku da Milan Lepoja bude ubijen, a Lalić je odgovorio da su tu odluku doneli Belivuk i Miljković zajedno. 

"To je bila osveta za pokušaj atentata, naručili su ga Velja Nevolja i Miljković. On je participirao pronalaženje ljudi za jedno od ubistva", rekao je Lalić.

Dodao je da je to bila osveta jer je Ljepoja učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, a za to ubistvo je kao nagradu nekoliko pripadnika ovog klana od Zvicera dobilo po kilogram kokaina. 

Blindirano vozilo "audi" koje je Belivuk koristio, prema Lalićevim rečima dobio je od "kavačkog klana", a nasledio od ubijenog Aleksandra Stankovića. 

Svedok-okrivljeni Srđan Lalić, na današnjem ročištu u Specijalnom sudu u Beogradu u postupku koji se vodi protiv klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića, govorio je o ulogama koje su imali Filip Ivanovski, Milovan Tadić, Vlada Georigev, Vučelić Aleksandar.

Lalić je pričao o tome ko se bavio prodajom droge, pa je rekao da su Belivuk i Miljković bili zaduženi za prodaju i nabavku kokaina, a braća Miloš i Marko Budimir za nabavku i prodaju marihuane. 

Nakon sudije Laliću je postavljala pitanja advokat Gordana Božilović Petrović. Sudija je na početku saopštila da je veće odbilo predloge odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje svi zapisi o pretresanju kuće u Ritopeku i nekoliko stanova. 

Takođe, sudija je rekla da su iz predmeta izdvojeni zapisi i audio snimci sa saslušanja Alekse Šejića i Vladimira Dimitrijevića iz MUP-a.

Belivuk tražio od sudije da obuzda Lalića jer provocira Miljkovića
 

Veljko Belivuk je posle pauze na današnjem suđenju organizovanoj kriminalnog grupi koju je, prema navodima iz optužnice, predvodio zajedno sa Markom Miljkovićem, rekao sudiji da upozori okrivljenog-saradnika Srđana Lalića da ne provocira Miljkovića.

Belivuk je podsetio da je Lalić na prethodnim ročištima Miljkovića nazvao “smećem”, uz reči  “žao mi je što te nisam prebio”, nakon čega je Belivuk upitao sudiju “šta biste vi meni rekli da sam ja rekao - ko god potpiše sporazum pobiću mu porodicu”.

Nakon toga Miljković je nastavio da ispituje Lalića, koji je ispričao da je od svoje advokatice sakrio da je sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, kako bi nju zaštitio od “kavačkog klana”.

Naveo je da kuću u Ritopeku nije pokazao ranije policiji jer se plašio kavačkog klana, nakon čega je Miljković počeo da postavlja pitanja o sefu Lalićeve majke, ali je sudija odbila to pitanje.

Miljković je Lalića pitao čak o njegovoj polnoj  opredeljenosti, pored ostalog i da li je bio u ljubavnom odnosu sa dvojicom muškaraca, navodeći njihova imena. 

Lalić je malo pre tog pitanja konstatovao da je Miljković imao odnose sa jednom starletom, nakon čega su počele provokacije od strane Miljkovića.

Svedok-okrivljeni je tokom ranijih svedočenja iznosio niz jezivih detalja o delovanju ove kriminalne grupe - kako je ona nastala, na koji način su likvidirali ljude, otkrio je još pet zločina čije ubice i dalje nisu pronađene. Lalić je govorio i na koji način se finansirao klan, kako je droga deljena ali i pravljena na stadionu Partizana u Humskoj ulici.

On je tokom prethodnog svedočenja odgovarao na pitanja Miljkovića, te je otkrivao detalje o aplikaciji Skaj koja je ključni dokaz u ovom postupku, o ubistvu na šinama za koje je Belivuk oslobođen, ali i o njihovom prijateljstvu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()