Miroslav Aleksić ponovo u Palati pravde: Nastavljeno suđenje profesoru glume optuženom za silovanje

Na današnjem suđenju govoriće svedoci koji su imali saznanja o dešavanjima u školi glume

20.09.2024. 11:31
  • Podeli:
nastavljeno suđenje miroslavu miki aleksiću, miroslav mika aleksić, 20 sept 2024 - foto TANJUG RADE PRELIĆ (2)-66ed40ccc920a.webp Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Suđenje samozvanom profesoru glume, Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume, danas će biti nastavljeno pred Višim sudom u Beogradu.

Na današnjem suđenju govoriće svedoci koji su imali saznanja o dešavanjima u školi glume, ali i onome kroz šta su žrtve Miroslava Mike Aleksića proživele.

Na suđenje je došla i žrtva Aleksića, Milena Radulović, njeni roditelji, kao i glumac Radovan Vujović čije je saslušanje predviđeno za danas.

Naposredno posle njih, na suđenje je stigao i Miroslav Mika Aleksić u pratnji supruge i advokata.

Glumica Iva Ilinčić govorila o svom strašnom iskustvu

Podsetimo, na prethodnom suđenju Miroslavu Miki Aleksiću za silovanja i seksualna uznemiravanja učenica škole "Stvar srca" saslušana je glumica Iva Ilinčić. Njeno svedočenje ujedno je i poslednje svedočenje žrtava Aleksića.

I ovo suđenje obeležilo je sramno ponašanje branioca Miroslava Mike Aleksića, koji je ponovo odlukom sudije kažnjen sa 100.000 dinara zbog nepoštovanja suda.

On je Ivu Ilinčić ispitivao dva sata, a brojna pitanja koja joj je postavio sudija je odbio, jer je neretko predočavao žrtvi šta je govorila u iskazu u tužilaštvu.

Branilac Aleksića, Ivu Ilinčić je pitao da li je bila kažnjavana umivanjem i zbog čega o kaznama nije pričala roditeljima.

"Imala sam strah od njega. Gledala sam ga kao oca. On nas je vređao i to me je pogađalo smatrala sam da je to što je radio bio deo školovanja", rekla je Iva Ilinčić u suzama.

Tada se Aleksićev branilac osvrnuo na događaje koje je žrtva navela u iskazu, a kada je pretrpela jezivo zlostavljanje.

Svedočenje Milene Radulović

Podsetimo, poslednja od oštećenih devojaka koja je svedočila jeste Milena Radulović.

Ona je iznela da ju je samozvani učitelj glume silovao, a potom je svoje svedočenje završila odgovarajući na pitanja koja joj je postavljao optuženi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()