MUP objavio fotografije osumnjičenog za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem

18.07.2024. 08:04
  • Podeli:
policija srbije foto mup srbije.jpg Foto: MUP Srbije

Noćas je posle ponoći jedna osoba pucala na dvojicu policajaca kod Loznice prilikom kontrole vozila, tom prilikom ubivši jednog, a ranivši drugog policijskog službenika. Tu informaciju potvrdio je i Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova, navodeći i da je na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (33) i nemačka lična karta.

"Oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe", rekao je Dačić.

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, posle čega je pobegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

MUP je sada objavio i fotografije osumnjičenog Hajrizi Artana.

 

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.

"Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime“, rekao je Dačić.

 
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()