MUP zvanično potvrdio: Sprovodi se istraga povodom smrti brata osumnjičenog za ubistvo male Danke

D. D. je preminuo 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru

11.05.2024. 10:00
  • Podeli:
policija danka bor rade prelić tanjug-6610e701808bd.webp Foto: Rade Prelić Tanjug

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke Ilić, saopštio je MUP.

Policijski službenici tokom navedenog postupka, postupaju u potpunosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, kaže se u saopštenju.

"Ukoliko bude ustanovljeno da je bilo zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja prilikom postupanja prema preminulim D. D, Sektor unutrašnje kontrole pokrenuće odgovarajuće zakonske mere protiv onih koji su prekršili zakon i policijsku etiku, a javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena", saopštio je MUP. 

Kako je saopšteno, naslovi koji su se pojavili u pojedinim medijima su "tendenciozni i netačni i imaju za cilj vršenje pritiska na pripadnike MUP-a koji svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom."

Podsetimo, D. D. je preminuo 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru tokom zadržavanja u policiji, a on je bio brat jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) i sumnjalo se da je pomogao svom bratu da premesti telo sa deponije na nepoznatu lokaciju. 

Policija je, posle 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Telo devojčice još nije pronađeno.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()