Muškarac iz Knjaževca optužen zbog silovanja maloletnice, sumnja se da mu je pomogao bratanac (13)

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor osumnjičenom

19.03.2024. 15:39
  • Podeli:
seksualno zlostavljanje nasilje maltretiranje porodično nasilje u porodici, silovanje - shutterstock-65f9a1792e210.webp Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog D. R. (40) iz Knjaževca, zbog sumnje da je u naselju Topola silovao 16-godišnju devojku u čemu mu je pomogao njegov tada 13-godišnji bratanac, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Kako se navodi, optužnicom mu je stavljeno na teret krivično delo silovanje za koje je propisana kazna zatvora od pet do petnaest godina.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Njegov bratanac sada ima 14 godina, ali u vreme događaja je imao, kako je već navedeno - 13 godina, zbog čega prema njemu ne mogu da se izreknu krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je tužilaštvo o ponašanju deteta obavestilo Centar za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti.

Sumnja se da je maloletnik pomogao u savladavanju otpora maloletnice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()