Muškarac optužen da je udarao radnike čekićem i uzimao pare iz kase

Sumnja se da je prisvojena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 100.000 dinara

07.11.2023. 16:16
  • Podeli:
hapšenje lisice mup srbije-6524fe734f009.webp Foto: MUP Srbije

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv B. T. (31) iz Beograda, zbog sumnje da je uz pretnje nožem radnicima maloprodajnih objekata i udarajući ih čekićem po glavi, uzimao novac iz kase. Njemu se na teret stavljaju tri krivična dela razbojništvo u sticaju sa krivičnim delima laka telesna povreda, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Sumnja se da je on krivična dela izvršio na teritoriji opština Novi Beograd i Zemun tako što je ulazio u prodajne prostore maloprodajnih objekata, te je radnicama prislanjao nož u predelu grla ili ih je udarao čekićem po glavi, pri čemu im je nanosio lake telesne povrede.

Posle toga, kako se sumnja, on je uzimao sav novac koji se nalazio u kasama, i na taj način je prisvajao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 100.000 dinara.

Krivičnim zakonikom za izvršenje krivičnog dela laka telesna povreda propisana je kazna do tri godine, dok je za izvršenje krivičnog dela razbojništvo propisana je kazna zatvora u trajanju od dve do 10 godina.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()