Na suđenju Belivukovoj grupi otkriveno ko je ubio Dedovića i Samatovića

Dedović i Samatović su ubijeni u Atini

13.03.2023. 21:08
  • Podeli:
Specijalni sud u Beogradu_Belivuk_suđenje_policija_Foto Tanjug Vladimir Šporčić (1)-63dd1d64eb079.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin danas je, na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rekao da su Ljubomir Lainović i Milinko Brašnjević sa još dve osobe ubili Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Svedočenje o svirepim ubistvima

Hrvatin je naveo da je Brašnjević prvo pucao Dedoviću u glavu, nakon čega je Stamativić skočio na pištolj, ali je Lainović prišao i ubio Stamatovića.

Kako je naveo, Brašnjović mu je do detalja opisao tu likvidaciju kada su zajedno sa Belivukom bili u Turskoj. 

Okrivljeni-saradnik je zatim pričao kako je radio logistiku kada su planirali ubistvo Mladena Lazarevića, navodnog člana grupe "Pink panter", koji je učestvovao u Dubaiju kada je opljačkana zlatara.

Hrvatin je kazao da je zbog Lazarevića iznajmio stan u kojoj je i on imao stan na Novom Beogradu, te je pomenuo da je jednom, dok je čekao da iznajmi stan, sreo i Luku Perenčevića kako ulazi u istu zgradu, a koji je prošle godine u maju ubijen na Banjici.

Za likvidaciju Lazarevića bili su unajmljeni dvojica Bosanaca, od kojih je jedan, kako je Hrvatin naveo, bio rođak jednom pripadniku škaljarskog klana. 

Hrvatin je za taj posao dobio 20.000 evra, a odgovarajući na pitanja tužioca, rekao da je za ubistvo Gorana Veličkovića dobio 10.000 evra, isto kao i za ubistvo Zdravka Radojevića.

Okrivljeni-saradnik je naveo da je učestvovao u primopredaji novca i oružja, za šta je dobio 10.000 evra.   

Slike ubijenih

Hrvatin je završio sa svojim slobodnim izlaganjem, zatim je tužlac počeo sa pitanjima tražeći od Hrvatina da opiše slike žrtava koje je video.

Odgovarajući na pitanje šta je na slikama video, Hrvatin je rekao da je video trup Gorana Veličkovića na kojem je krvlju napisano "Korać p****", dok je naveo da je video i slike ubijenog Aleksandra Gligorijevića, kojem je na leđu bilo napisano "Trajko" i "izdaja".

Advokat odbrane Vladimir Petrović je zatim pitao Hrvatina koje sve slike mu je Miljković pokazivao, na šta je Hrvatin rekao da mu je, između ostalog, pokazao i slike Alena Kožara i Damira Hodžića sa plaže na Krfu, kada je Miljković prokomentarisao kako su opušteni, a ne znaju šta ih čeka. 

Hrvatin je odgovarajući na pitanja Petovića rekao da je video i sliku obezglavljenog tela, za koju mu je Miljković rekao da je tog mladića ubio Aleksandar Šarac, jer je mislio da radi za suparnički klana. Šarac je teško ranjen u garaži jednog tržnog centra u oktobru 2020. godine, a nekoliko dana kasnije je podlegao povredama.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će se nastaviti ispitivanje okrivljenog-saradnika. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()