Nadmašena istorijska zaplena: Oduzeto 112 tona cigareta u Beogradu

Posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete

29.08.2023. 17:40
  • Podeli:
zaplena cigareta uprava carine-64ee11686b2fb.webp Foto: Uprava carine

Uprava carina saopštila je danas da je oduzela više od 112 tona, odnosno gotovo 111 miliona komada cigareta, vrednih preko 15,5 miliona evra, iz jednog carinskog skladišta u Beogradu. 

Time je dosadašnja rekordna zaplena od 50 tona tog akciznog proizvoda nadmašena dvostruko većom količinom, navedeno je u saopštenju.

Posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicma u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća.

Konačnim rešenjem Ministarstva finansija potvrđena su rešenja carinskih organa o oduzimanju robe.

Oduzeta roba biće uništena u zakonom propisanom postupku.

Uprava carina u saradnji sa policijom i drugim državnim organima, nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja cigareta i drugih duvanskih proizvoda i krijumčarenja svih vrsta roba, čime štitimo državni buddžet i finansijski i ekonomski interes Republike Srbije i svih njenih građana, navedeno je u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()