Napad iz Albanije: Hil osudio pretnje novinarima Tanjuga i poručio da je potrebno da se istraže

Novinska agencija Tanjug dobila je juče na redakcijski mejl preteće pismo

01.10.2024. 16:00
  • Podeli:
kristofer hil, 31 okt 2023 - foto tanjug vladimir šporčić-6544ffd9f3ae9.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil osudio je pretnje upućene novinarima Tanjuga koje su primili preko redakcijskog mejla od osobe koja se potpisala kao "Trim Bardhi" i poručio da novinarima treba omogućiti da rade i da sve pretnje treba da se istraže. 

"Novinari imaju jednu od ključnih uloga u svakom demokratskom društvu i oni moraju da imaju mogućnost da obavljaju svoj posao svuda bez pretnji po svoju bezbednost. Nema mesta za bilo kakvo uznemiravanje predstavnika štampe nigde, a naročito ne u Evropi 21. veka. Sve takve pretnje je potrebno istražiti", rekao je Hil za Tanjug. 

Novinska agencija Tanjug dobila je juče na redakcijski mejl preteće pismo, koje je poslala osoba potpisana kao "Trim Bardhi" i u kojem se navodi da će svaki novinar agencije "dobiti metak u potiljak" kada kroči na tlo Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. 

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić rekao je danas da su pretnje upućene novinarima Tanjuga stigle sa teritorije Albanije, kao i da je to najozbiljnija pretnja koju je jedan srpski medij dobio u poslednjih nekoliko godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()