Nastavak suđenja 'Belivukovim vojnicima': Lalić odmotava klupko o likvidacijama u 'kući strave' u Ritopeku

Nakon Miljkovića, kojem će danas biti četvrto ročište kako postavlja pitanja, drugi okrivljeni će Laliću postavljati pitanja, dok je Belivuk je od sudije zatražio da on poslednji ispituje Lalića.

22.12.2022. 13:17
  • Podeli:
sudjenje_veljko belivuk_Tanjug-1666184586974.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

U Specijalnom sudu u Beogradu danas će ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića  da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje. 

Nakon Miljkovića, kojem će danas biti četvrto ročište kako postavlja pitanja, drugi okrivljeni će Laliću postavljati pitanja, dok je Belivuk je od sudije zatražio da on poslednji ispituje Lalića. 

Okrivljeni-saradnik je tokom jučerašnjeg izlaganja pričao o ubistvima za koja ova kriminalna grupa nije optužena, a i o zločinima sa optužnice.

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločina nekadaašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Miljković 'pretresao' likvidacije navedene u optužnici

Jučearšnji pretres je nastavljen pitanjima o više navodnih likvidacija.

Optuženi Miljković je između ostalog pitao i o detaljima likvidacija izvesnog Rileta Kapetana i Joke, Ljubomira Markovića Kiće, Gorana Mihajlovića, kao i o likvidaciji Ljubomira Lainovića, za koga se smatra da je ubijen na Kosovu i Metohiji, tokom puta iz Severne Makedonije za Španiju.

Kako je izneo svedok-okrivljeni, Lainovićevom ubistvu prethodila je svađa između Belivuka i Zvicera. Bilo je reči i o ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija, za koga se sumnja da je ubijen u kući u Ritopeku.

Na pitanje ko je ubio Gligorijevića, Lalić je još jednom označio Belivuka kao „egzekutora“. On je istakao da je došao posle ubistva, te da nije video sam čin, ali da mu je tako rečeno i da je video „Veljka potrešenog“.

„Ja nisam mnogo pričao, slušao sam“, istakao je Lalić. Lalić je tokom pretresa istakao i da je Belivuk zbog toga „više puta išao po crkvama“.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()