Nastavak suđenja Belivukovoj grupi: Lalić izneo jezive detalje o masakriranju ljudi u Ritopeku

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Lalić je rekao da je posle tog ubistva Draganić dobio Ljepojin sat, koji je bio limitirana serija i vrlo vredan

23.10.2024. 16:46
  • Podeli:
pxl-040221-31697552-veljko-belivuk-photostefan-tomasevicataimages-pixsell.jpg

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalane grupe Veljka Belivuka, koji se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Odgovarajući na pitanja optuženog Vlada Draganića, Lalić je rekao da su vođe ove grupe imale poverenja u Draganića, kao i da je njemu ostalo u sećanju da je kuća u Ritopeku bila na ime Draganićeve supruge.

Draganić je Lalića detaljno ispitivao o kući u Ritopeku, stanu koji je, kako je naveo Lalić, Draganić dobio od Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su oni uzeli preko Radoja Zvicera

Lalić je naveo da je Draganić prilikom dolaska Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku, imao zadatak da puca na njega u slučaju da Vukićević dođe naoružan.

Okrivljeni-saradnik je ranije ispričao da je Vukićević prilikom ulaska u dvorište kuće, a izlaska iz automobila, izvadio pištolj i opalio jedan metak, ali ga je on (Lalić) udario, a ostali pripadnici grupe savladali i oborili na zemlju.

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Lalić je rekao da je posle tog ubistva Draganić dobio Ljepojin sat, koji je bio limitirana serija i vrlo vredan.

Lalić je naveo da je on kamerom u satu opremio muškarca koji je otišao da preuzme eksploziv od osoba koje su mu i pokazale kako da rukuju tim eksplozivom.

On je dodao da su snimci preuzimanja obrisani nakon što su izuzete fotografije osoba koje su im predale eksploziv, koji je kasnije prevezen u kuću u Ritopeku.  

Lalić je završio sa svedočenjem i posle pauze od 30 minuta počeće saslušanje sledećeg okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()