Nastavljeno suđenje Hrkalovićevoj: U sudnici prikazana presuda za 'ubistvo na šinama'

Hrkalović se sudi da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca

08.03.2024. 11:56
  • Podeli:
dijana hrkalović miloš milivojević tanjug-63f35e71d4aa6.webp Foto: Miloš Milivojević Tanjug

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem pisanih dokaza nastavljeno suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović povodom optužbi da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca, a sa njom su na optuženičkoj klupi još dvojica bivših policajaca.  

U sudnici je prikazana presuda u slučaju ubistva Vladimira Miloševića, poznatijem kao "ubistvo na šinama", za koje su bili optuženi Veljka Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić.

Njih trojica su pravosnažno oslobođeni za to krivično delo, dok se Hrkalović u ovom slučaju tereti da je naredila optuženom Dejanu Milenkoviću, da se izveštaji o obradi Belivukovih telefona ne dostave odmah postupajućem tužiocu.

Branilac optužene Hrkalović, Vladimir Đukanović je rekao da se iz obrazloženja presuda Višeg i Apelacionog suda vidi da ne postoji ništa što nije dostavljeno.

Mirko Kojić vodi se kao nestao, dok su okrivljeni-saradnici na suđenju Belivukovoj grupi ispričali da su Miloševića, kao i Kojića ubili Belivuk i Miljović.

Miloševića su, kako je ispričao okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević koji je učestvovao u praćenju Miloševića, ubili Miljković, Belivuk i Kojić, koji je tokom suđenja bio u bekstvu.

S obzirom da su oni pravosnažno oslobođeni za to krivično delo njima više ne može da se sudi.

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je na istom suđenju ispričao da su Kojića kasnije ubili takođe Miljković i Belivuk. 

Sledeće suđenje je 16. aprila kada bi trebalo ponovo da bude pušten audio snimak razgovora Dragoslav Miloradović i Miše Ognjanovića, dobijen njihovim prisluškivanjem, a u kojem se pominje Hrkalović. 
  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()