Nastavljeno suđenje "vračarcima": Prikazani dokazi u vezi sa ubistvom Dragana Ristića Čađe

Za njegov ubistvo se kao direktni izvršilac tereti Vuk Ursulov.

23.09.2024. 17:04
  • Podeli:
specijalni sud u beogradu foto una-64304e36db20b.webp Foto: Foto Una

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem dokaza nastavljeno suđenje pripadnicima kriminalne grupe "Vračarci" koji se optužnicama terete za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.

Između ostalog danas je prikazana pisana dokumentacija u vezi sa ubistvom Dragana Ristića, zvanog Čađa, 10. septembra 2020. godine, a za čije ubistvo se kao direktni izvršilac tereti Vuk Ursulov.

U optužnici se navodi da su pripadnici ove grupe Ristića ubili jer je njegov sin svedočio u jednom sudskom postupku na osnovu kog je, kako su verovali optuženi, nekoliko pripadnika njihove grupe osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora.

Iz poruka koje su sastavni deo optužnice protiv ove grupe proizilazi da su pripadnici ove grupe planirali i ubistvo Ristićevog sina.

Ursulov se tereti da je tog dana najpre inscenirao udes tako što je automobilom koji je vozio udario u Ristićev automobil, te kada je Ristić izašao iz vozila Ursulov je iz pištolja sa prigušivačem ispalio osam hitaca u njega.

U sudnici je prikazano nekoliko video snimaka koji su nastali na dan Ristićevog ubistva, a na jednom je Ursulov potrvrdio da je on muškarac koji šeta ulicom.

Sa druge strane Ursulov je rekao da jeste njegov automobil "mazda" ali da tog dana on nije upravljao tim vozilom već da misli da je reč o "Bobanu" kojem je dao automobil da testira radi kupovine.

Muškarac koji je  izašao iz Usulovog automobila na sebi je imao crnu trenerku donji deo, sivi duks i slameni šešir sa crnom  trakom. Ursulov je rekao da je muškarac sa snimka viši i krupnjii od njega.

Sledeći snimak prikazuje kako Ursulov ulazi oko 8.35 časova tog dana u taj automobil sivi "mazda", optuženi Ursulov je za govornicom rekao da je to on na snimku. 

Suđenje se nastavlja u sredu.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. 

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()