Nastavljeno svedočenje o kući strave u Ritopeku: Komadanja tela, mlevenje i bacanje ubijenih u reku

U nastavku svedočenja Hrvatin govorio o ubistvima Belivukove grupe

24.02.2023. 13:51
  • Podeli:
Veljko Belivuk_hapšenje_Foto Profimedia-63d3ca92f3248.webp Foto: Profimedia

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin je u Specijalnom sudu u Beogradu tokom suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića rekao da optuženi Marko Budimir nije hteo da ubije svog kuma Zdravka Radojevića, zbog čega je to uradio Belivuk.

Ubistvo Radojevića

Hrvatin je naveo da su Radojevića oteli jer je pretio da će napasti decu i ženu Marka Budimira, te su ga nakon otmice doveli u kuću u Ritopeku gde su mu dali da ostavi svoje otiske prstiju na mecima, sa kojim su kasnije planirali da lažiraju pucnjavu na Marka Budimira. 

Belivuk je, kako je Hrvatin precizirao ,nakon što su doveli Radojevića u skrivenu prostoriju, pitao "braćo ko će da ga reši" , na šta je Marko Budimir rekao "neću ja, kum mi je" zbog čega je Belivuk odlučio da uzme sekiru i jednim preciznim udarcem u vrat usmrti Radojevića.

Hrvatin je učestvovao kao i ranije u komadanju i uništavanju tela, i za tu likvidaciju je isto dobio 10.000 evra.

Takođe, Hrvatin je što se tiče Radoevićevih automobila, zna da su jedan beli "mercedes GLE" podat na KiM.

Ubistva Ljepoje i Gligorijevića

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje Hrvatin je rekao da su članovi grupe koji su ga oteli, rekli da je on bio najjači od svih do sada.

Hrvatin je naveo da je zajedno sa Belivukom kablom udavio Ljepoju, nakon čega su  ga kao i svaku žrtvu iskomadali i bacali u Dunav.

O ubistvu Aleksandra Gligorijevića Hrvatin je rekao da je video slike njegovog iskasapljenog tela, na kojem je pisalo "izdaja", kao i da su ga ubili jer su sumnjali da planira likvidaciju Belivuka.

Hrvatin tvrdi da su za trgovinu marihuane "glavni" bili Miloš i Marko Budimir, dok su se Belivuk i Miljković bavili trgovinom kokaina. 

Okrvljeni-saradnik je za danas završio svoje izlaganje i sada advokati odbrane predlažu ukidanje pritvora za svoje branjenike.

Advokati Alekse Dunjića, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Aleksandar Vučeljić, Nemanje Lakićevića su tražili da se njihovim branjenicima ukine pritvor ili zameni nekom blažom merom.

Sa druge strane tužilaštvo smtra da i dalje stoje razlozi za određivanje i trajanje pritvora, te je predložilo da se odbiju predlozi odbrane za ukidanje pritvora. 

Sudsko veće je nakon toga odbilo predloge odbrane za ukidanje pritvora.

 Sudjenje se nastavlja 13. marta. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()