Nova akcija saobraćajne policije: Pod lupom nisu samo vozači - ovaj prekršaj u fokusu

Cilj - rešavanje jednog od najvećih problema bezbednosti saobraćaja.

06.10.2024. 15:38
  • Podeli:
policija mup saobraćajac tanjug strahinja acimovic-651c3ed851141.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Međunarodna akcija pod nazivom "Fokus na putu" će biti sprovođena u periodu od 7. do 13. oktobra 2024. godine, od strane saobraćajne policije.

Ova akcija će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza.

"Fokus na putu" će biti sprovedena u 31 evropskoj zemlji članici mreža saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL).

Korišćenje elektronskih uređaja tokom vožnje povećava rizik od nesreće čak 20 puta i samim tim predstavlja jedan od najvećih problema u saobraćaju.

Prema informacijama kojima raspolaže Agencija za bezbednost saobraćaja, pet odsto pešaka nepropisno koristi mobilni telefon ili slušalice prilikom prelaska ulice, a čak 10% vozača koristi mobilni telefon tokom vožnje.

Pripadnici saobraćajne policije su sankcionisali više od 32.000 vozača i oko 2.700 pešaka, upravo zbog pomenutog prestupa.


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()