Novi detalji o drami u Kragujevcu, oglasio se direktor škole: Ko je detetu dao drogu?

Oglasio se i direktor škole

08.09.2023. 14:37
  • Podeli:
bolnica-medicinsko-osoblje-sestre-shutterstock-638a0fb3de3e6.webp Foto: Shutterstock

Direktor kragujevačke osnovne škole u koju ide dete (10) koje su navodno stariji mladići naterali da pojede bombonu u kojoj je bila droga, za Nova.rs kaže da je ceo slučaj uznemirujući, ali da je škola odreagovala na pravi način. On je za naš portal potvrdio da je u toku policijska istraga i da mu za sada nisu poznati detalji kako je dete došlo u kontakt sa supstancama od kojih mu je pozlilo.

Dečaku pozlilo na putu do škole

Devetogodišnje dete nalazi se na lečenju u jedinici intenzivne nege Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, u stabilnom je stanju i van životne opasnosti, potvrđeno je u UKC-u.

Lokalni portali preneli su da su stariji mladići, ispred jedne kragujevačke osnovne škole natali dete da pojede bombonu u kojoj je bila droga i od koje mu je pozlilo, ali naš portal od izvora bliskog istrazi saznaje da ne postoje indiercije da je detetu neko dao drogu na ulici.

Direktor škole koji je želeo da ostane anoniman je ispričao, prenosi Nova S. da se detetu slošilo na putu do škole, da su mu u pomoć prvo pritekla deca iz suprotne smene, te da je dete do škole dopratio prolaznik.

“Detetu se slošilo na nekih 300 metara od škole. Dete se zateturalo i palo. Pritekla su mu trojica drugara iz suprotne smene, koja su ga srela na ulici. Pošto su videli da mu nije dobro, zamolili su prolaznika da im pomogne da dođu do škole. Školski policajac je legitimisao prolaznika, a dežurni nastavnik je odmah pozvao hitnu pomoć”, opisuje direktor kako je dete došlo do škole.

On navodi da je dete bilo dezorjentisano i da je usporeno pričalo, te da se sve desilo juče, pred početak druge smene.

“Dete je bilo je u polusvesnom stanju, nije moglo da kaže šta mu se desilo i zbog čega mu je pozlilo. Hitna pomoć je stigla, a učiteljica je bila u pratnji i sa detetom ostala u bolnici sve dok nije došla majka”, ispričao je direktor i dodao da je o celom slučaju obaveštena i policija koja je pokrenula istragu.

Prema njegovim rečima, nisu mu poznati detalji istrage, niti način na koji je dete došlo u kontakt sa opijatima. Dodaje i da su svi u školi odreagovali brzo i u kratkom roku uputili dete u zdravstvenu ustanovu.

“Ovaj slučaj nas je uznemirio”

“Situacija je zabrinjavajuća i ovaj slučaj nas je sve uznemirio. Kako je dete moglo da popije neku tabletu i odakle ta tableta? Razgovarao sam i sa dečacima koji su pritekli u pomoć kada je dete palo na ulici i pozvali prolaznika da im pomogne. Pohvalio sam ih i rekao da su reagovali na pravi način. Mi ćemo o ovom slučaju svakako razgovarati sa svim roditeljima na roditeljskim sastancima koji su večaras i u ponedeljak. Takođe, ja sad pišem i zvanični izveštaj o svemu što se dogodilo koji ću da dostavim Školskoj upravi”, ispričao je direktor.

Dete pozitivno na opijate, ali nije amfetamin

Nova.rs nezvanično saznaje od izvora bliskog istrazi da je posle analiza urađenih u UKC-u, kod maloletnog deteta ustanovljeno prisustvo opijata u krvi, ali da nije u pitanju amfetamin, niti ekstazi, kako su preneli pojedini mediji.

Portal prenosi da je UKC o celom slučaju juče obavestio policiju koja je započela istragu. Opijati koji su pronađeni u organizmu maloletnog detata “odgovaraju strukturi lekova za smirenje”, prenosi ovaj portal.

Takođe, nezvanično se sazanaje i da u dosadašnjem toku istrage ne postoje dokazi da je neko od saslušanih, video osobu ili više njih koji su primoravali maloletno dete da proguta bombonu.

Kragujevačka policija do sada nije izdala zvanično saopštenje o ovom slučaju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()