Novi detalji potrage za nestalima na Adi Huji: Traže ih dronovima, pronađen ranac sa dokumentima

Tri muškarca su nestala u subotu kasno uveče kada im se prevrnuo čamac na Adi Huji

21.03.2023. 10:12
  • Podeli:
policija srbije mup rs-6409c16731c23.webp Foto: MUP RS

Intenzivno se traga za trojicom muškaraca koji su nestali kada se u subotu oko 23 časa prevrnuo čamac na Adi Huji. Kako RTS saznaje, pronađen je ranac sa dokumentima jednog od nestalih, a podignuti su i dronovi.

U potragu za trojicom muškaraca uključeni su Jedinica za bezbednost na rekama, ronioci, pripadnici Sektora za vanredne situacije, kompletna Policijska uprava za Grad Beograd, kao i policijska uprava u Pančevu.

Miloš Kostić, komandir Policijske ispostave za bezbednost na rekama, rekao je da se potraga terena obavlja od mesta gde se najverovatnije desila plovidbedna nesreća, pa nizvodno do Pančeva.

Savetuje da se ne izlazi na reku ukoliko su loši vremenski uslovi, ali ako se već nalazimo na vodi, kaže Kostić, onda treba ići bliže obali i naći pogodno mesto za sidrenje.

Prošle godine je, kaže, bilo tridesetak slučajeva gde su se građani našli u nebezbednim uslovima i kojima je bila potrebna pomoć.

"Pre isplovljavanja svaki građanin mora posedovati dozvolu za upravljanje motornim čamcem, plovilo mora biti tehničko ispravno i registrovano, mora imati odgovarajuću opremu predviđenu zakonom - spasilačke prsluke, spasilački venac, komplet prve pomoći, PPA aparat, vesla, čaklje...", rekao je Kostić.

Kako bi se nesreće na reci predupredile, ukazuje Kostić, potrebno je i da se pre svakog isplovljavanja napravi plan i proveri vremenska prognoza.

"Svako nebezbedno ponašanje na reci predstavlja crnu tačku. Crna tačka je nepoštovanje mera bezbednosti, i najveći deo tih nesreća se dešava na reci Dunav iz razloga što je Dunav druga najveća reka u Evropi i možemo reći da je divlja reka", rekao je Kostić.

Podsetimo, tri osobe vode se kao nestale, kada se u subotu prevrnuo čamac na Adi Huji. Jedan muškarac uspeo je da se spase.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()