Novi detalji ubistva devojčice u Vršcu: Nazdor potvrdio propuste u radu Centra za socijalni rad

Još se detaljno utvrđuju koje su greške urađene

07.10.2022. 13:41
  • Podeli:
dete pixabay-1665142784559.webp Foto: Pixabay

Kako prenose Novosti, u ratu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo je propusta, a to su pokazali prvi rezultati nadzora.

Još se detaljno utvrđuje o kakvim je tačno greškama reč. 

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, kako je ranije rečeno, preduzeo je odmah po saznanju o ubistvu devojčice nakon kog je otac, koji je dete udavio, izvršio samoubistvo vešanjem, sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Kako pišu Novosti, inspekcija Pokrajinskog sekretarijata sve detaljno ispituje, kako bi se utvrdilo postupanje svih instuticija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju ne može biti jedan krivac.

Nezvanično se saznaje da se u sekretarijatu smatra da se odgovornost Centra za socijalni rad ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice niti se razmatralo o detetu. 

Podsetimo, otac deteta je imao zabranu prilaska majci deteta odnosno bivšoj supruzi zbog nasilja u porodici, ali je imao pravo da viđa dete.

Kako nezvanično se saznaje u sekretarijatu, sud je poslao presudu, ali je vršački Centar nije dobio. Pretpostavka je da je otac dobio presudu o zabrani viđanja deteta i da je to bio okidač da ubije dete, a potom i sebe.

Detetova majka se 30. aprila prvi put obratila policiji za pomoć, jer je suprug prema njoj bio nasilan.

Dvogodišnja devojčica je udavljena u kadi, nakon čega je otac izvršio samoubistvo. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()