Od petka gori deponija kod Užica: Vetar širi vatru, borba još traje

Požar koji je na deponiji izbio početkom marta ove godine gašen je 20 dana

05.05.2024. 15:07
  • Podeli:
požar deponija užice instagram 192rs-66378454a37d9.webp Foto: Instagram@192rs

 Požar koji je izbio u petak ujutru na Regionalnoj deponiji Duboko kod Užica proširio se tokom noći između subote i nedelje i zahvatio veću površinu deponije.

"Požar se pojavio u petak ujutru u samom telu deponije i dim se širio po površini. Angažovali smo svoje kapacitete i gasili, činilo nam se da smo to stabilizovali, ali se u subotu opet pojavio požar, pa smo dodatno angažovali privatne firme i obavestili gradske insitucije, ali se požar u toku noći proširio", izjavio je direktor deponije Momir Milovanović.

Kako je naveo, požar se širi zbog toga što se nalazi na stmini, a širenju doprinosi i vetar.

"Mi smo ga juče lokalizovali i izolovali na jednom mestu, ali to je požar koji ne možete lako da ugasite, jer gori u dubini i moramo da nađemo opožareno mesto, iskopamo, pokvasimo vodom i zatrpamo zemljom”, naveo je Milovanović. 

Prema njegovim rečima, angažovana je dodatna mehanizacija privatnih firmi, a pozvani su i osnivači deponije iz regiona da priteknu u pomoć.

Požar koji je na deponiji izbio početkom marta ove godine gašen je 20 dana. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()