Određen pritvor Hrvatu: Mrtav pijan pravio lom na aerodrom, na otrežnjavanju vređao lekare

Prilikom pružanja lekarske pomoći Hrvat je psovao lekarima srpsku majku i državu Srbiju

27.10.2023. 17:02
  • Podeli:
hapšenje lisice mup srbije (2)-65250267c60a9.webp Foto: MUP Srbije

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor državljaninu Hrvatske Dominiku H.T. (21) koji je u noći između srede i četvrtka, u alkoholisanom stanju, najpre galamio i vređao prolaznike na aerodromu "Nikola Tesla", a potom na nacionalnoj osnovi grubo vredjao vojna lica sa Vojnomedicinske akademije (VMA). 

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, rečeno je Tanjugu u tom sudu. Na ovu odluku odbrana ima pravo da uloži žalbu.

 Ranije danas osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio da se ne seća nicega jer je bio pijan. Dominiku H.T. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne, rasne  i verske mržnje i netrpeljivosti.     

Prema krivičnoj prijavi policijske stanice Surčin, Dominik H.T. je najpre juče oko 1,20 časova ispred glavne zgrade na aerodromu "Nikola Tesla" u vidno alkoholisanom stanju galamio, ispuštao neartikulisane glasove, bacao se i valjao po trotoaru i vređao prolaznike. 

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u surčinsku policijsku stanicu, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA, na odeljenje za toksikologiju, gde mu je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi. 

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik H.T. se preteći i uvredljivo obratio prisutnim vojnim, unifomisanim licima, psujući im majku srpsku, uz to psujući srpski narod i državu Srbiju. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()