Određen pritvor narko grupi koja je švercovala kokain: Bivši fudbaler ostaje iza rešetaka

Bivši fudbaler Živko Bakić uhapšen je u Beogradu sa petoricom svojih saradnika, zbog sumnje da su u periodu između 2020. i 2021. godine iz Ekvadora u Solun prošvercovali 324 kilograma kokaina

23.09.2023. 10:08
  • Podeli:
yt printscreen mup rs-650d7fc61cd9b.webp Foto: Youtube/PrintScreen/MUP Republike Srbije

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 22.09.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Ž.B, A.M, N.P, S.Š, M.S. i S.S odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

"Pritvor je okrivljenima Ž.B., A.M., N.P., S.Š., M.S. i S.S određen iz zakonskih razloga usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svakog od okrivljenih, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", saopšteno je iz suda, a prenosi Blic.

Okrivljenima Ž.B., A.M., N.P., S.Š. i M.S. na teret se stavlja izvršenje po jednog krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je okrivljenima S.M., S.S. i više NN lica na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, bivši fudbaler Živko Bakić uhapšen je u Beogradu sa petoricom svojih saradnika, zbog sumnje da su u periodu između 2020. i 2021. godine iz Ekvadora u Solun prošvercovali 324 kilograma kokaina. Droga je bila skrivena u kontejnerima sa bananama, a dopremljena je prekookenaskim brodom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()