Određen pritvor osumnjičenom za zanemarivanje dece koja su bila sama u požaru u Zemunu

Optuženom se stavlja na teret izvršenje četiri krivična dela ''zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica''

05.01.2024. 19:15
  • Podeli:
pritvor hapšenje policija mup rs-6409913e9ae63.webp Foto: MUP RS

U prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu branioca, saslušan je D. T. zbog sumnje da je 25. novembra 2023. u Zemunu izvršio četiri krivična dela ''zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica''.

Tog dana je, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, došlo do požara u neuslovnom objektu koji je korišćen za stanovanje a u kome su se u trenutku izbijanja požara sama nalazila četiri deteta starosti od tri do šest godina i o kojima je brigu, posle požara, preuzeo Centar za socijalni rad Odeljenje Zemun, s obzirom da su roditelji dece bili nedostupni državnim organima. 

Osumnjičeni je tokom iznošenja odbrane negirao izvršenje krivičnog dela, a Treći osnovni sud u Beogradu je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, prema istom odredio pritvor u trajanju od 30 dana s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()