Određen pritvor Srbima koji su prodavali drogu i oružje u Danskoj, a firmu otvorili u Beogradu

Prema rešenju, pritvor im može trajati najduže 30 dana

28.03.2024. 16:36
  • Podeli:
pritvor, zatvor - shutterstock-658ef341dfdb1.webp Foto: Shutterstock

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas doneo rešenje kojim je prema okrivljenima P. D, D. P. i A. S. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima P. D, D. P. i A. S. određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok je prema okrivljenima P. D. i A. S. pritvor određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Oni se, da podsetimo, sumnjiče da su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Republike Srbije i Kraljevine Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu, zajedno sa braćom M. M. i M. M. i ženom N. D. koja je u bestvu, sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Kraljevine Danske.

Okrivljenima M. M, M. M. i P. D. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i okrivljenoj N.D. i okrivljenima D. P. i A. S.

Takođe, okrivljenima M. M. i M. M. na teret je stavljeno i izvršenje po jednog krivičnog dela pranje novca, okrivljenom P.D. i izvršenje krivičnog dela pranje novca u produženom trajanju kao i N. D, D. P. i A. S.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()