Oglasilo se Ministarstvo povodom nesreće u rudniku Veliki Majdan

Ministarstvo je porodici stradalog rudara uputilo najdublje saučešće

02.02.2024. 12:48
  • Podeli:
open-pit-mining-3554221_1920 rudnik, kopanje, gradilište bager, Pixabay-63d0cb4089537.webp Foto: Pixabay

Rudarska inspekcija je na mestu tragedije u rudniku "Veliki Majdan" kod Ljubovije već 12 sati i radi na utvrđivanju okolnosti zbog kojih se dogodila nesreća u kojoj je stradao jedan rudar, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Kako su naglasili, u toku je prikupljanje svih dodatnih relevantnih informacija u cilju finalizacije inspekcijskog izveštaja povodom nesreće koja se sinoć oko 21.30 dogodila u tom rudniku olova i cinka.

Ministarstvo je porodici stradalog rudara uputilo najdublje saučešće.

Kako saznaje Tanjug, do nesreće u rudniku "Veliki Majdan" došlo je sinoć kada je radnika prignječila radna mašina.

Mediji su preneli da je reč o iskusnom rudaru-kopaču paliocu.

Rudnik olova i cinka "Veliki Majdan" kod Ljubovije je u većinskom vlasništvu britanske kompanije Mineko (Mineco). On ponovo radi od 2009.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()